Lámpák – bambusz, rattan, kagyló, papír, vászon lámpa Baliról

A Balin készített álló és asztali lámpák indonéz kézművesek kreativitását tükrözik, fényük képes hangulatunkra pozitívan hatni, különleges alkalmi és extravagáns hatást keltve.
Indonézia egy színes, gyönyörű ország, a föld gazdag fém érc, kövek, ásványok, fa, rostok, kagyló, toll, és mindenféle természetes anyagokban. Ezeket az anyagokat felhasználva nem közönséges lámpákat, hanem remekműveket, dekoratív, egzotikus lakberendezési kiegészítőket kapunk. Távol-Keleti bútorok, lámpák legkedveltebb anyagai a bambusz, rattan, tengeri kagyló, papír és vászon.

A bambusz könnyen megtalálható Indonéziában, az egyik leggyakoribb indonéz kézműves alapanyag. Sok szép lakberendezési tárgy készül kiváló minőségű bambuszból, beleértve a lámpákat.
A rattan elég rugalmas, mégis erős, jól hajlítható és tartós. Divatosan kombinálható egyéb anyagokkal, mint a bőr, vas, tengeri fű, vízi jácint, és még sok más.
A tengeri kagylókat gyönyörű mintázata miatt főleg dekoráláshoz, ékszer készitéshez, tálakhoz, lámpákhoz használják. Minden kagylót kézzel illesztenek a helyére, ezért minden dekorációs elem, bútor vagy lámpa egyedi kézműves csoda, nincs két pontosan egyforma.
A megfelelő kagyló kiválasztása után megtisztítják, majd sütőbe helyezik, végül a kagyló kap egy védő réteg bevonatot, amitől csodás fényes lesz. A lampion romantikus és egzotikus légkört teremt, főleg papírból készítik különböző formákban, méretekben és színekben.